Mesni recepti

Mini hrenovke u tijestu

Sastojci

– 1 paket lisnatog tijesta
– 1 žlica soli
– 24 mini hrenovke
*po želji 1 kiseli krastavac narezan na četvrtine

Premaz

– 1 jaje
– 1 žlica vode
– 2 žlice sezama

Upute

Pripremite svoj roštilj za neizravno kuhanje i stabilizirajte ga na 190 °C. Započnite rezanjem kiselih krastavaca na 24 uska komada i otprilike 2cm duži od vaših hrenovki. stavite tijesto na plastičnu dasku za rezanje ili sličnu površinu na kojoj se neće lako zalijepiti i razvaljajte ga. Koristite rezač za pizzu ili oštri nož i ravnalo kako biste lakše rezali tijesto na 24 pravokutnika. Sol pospite po tijestu tako da ga dobro prekrije. Sada je vrijeme da složite svoje mini hrenovke.

Kalup za pizzu ili lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Posložite pravokutnike od tijesta okrenute posoljenom stranom prema gore, stavite komadić kiselog krastavca i hrenovku oko 1 cm od donjeg ruba. Počnite motati tijesto oko nadjeva. Trebao bi se omotati oko 1 i pol puta, ne brinite ako se vide krajevi hrenovke. Položite umotanu hrenovku u pripremljeni lim, šavom prema dolje. Ponovite s preostalim sastojcima kako biste dobili ukupno 24 mini hrenovke.

U maloj zdjelici dobro umutite jaje s vodom. Sve vidljive dijelove tijesta lagano premažite smjesom od jaja i pospite sezamom. Stavite lim na roštilj. Za vrijeme kuhanja možete uglavnom slijediti upute na pakiranju lisnatog tijesta, tj. pecite dok rolice ne porumene. Poslužite s finim senfom ili kečapom.