Najčešće pogreške kod korištenja kamada i kako ih izbjeći
Kamado je svestran uređaj koji vam omogućava savladavanje različitih kulinarskih tehnika uz postizanje izuzetnih okusa. Međutim, nepravilno korištenje može smanjiti kvalitetu pripreme te utjecati na okus hrane. Donosimo najčešće pogreške i savjete kako ih izbjeći, kako biste mogli maksimalno uživati u svakom kulinarskom trenutku uz kamado.
Fatman Chef: Hrskavi krumpir u kamadu
Prilog koji svi vole – krumpir! Otkrijte kako Fatman Chef u kamadu postiže savršeno hrskave krumpire. Pogledajte postupak u nastavku.
Vodič za ugljen: Kako odabrati ugljen za kamado?
Odabir kvalitetnog ugljena za kamado ključan je za optimalne rezultate i potpuno kulinarsko iskustvo. Kvalitetan ugljen osigurava ravnomjernu toplinu, duže pečenje i manje pepela, a pojedini ugljeni mogu dodati specifične arome. U nastavku donosimo vrste ugljena i savjete za upotrebu kako biste unaprijedili pripremu jela na kamadu.
Uz upotrebu termometra poboljšajte svoje kulinarske vještine
Priprema savršenog obroka na kamadu i kuhanju općenito često ovisi o detaljima koji mogu napraviti razliku između dobrog i izvrsnog jela. Jedan od tih ključnih detalja je precizna kontrola temperature. Bez obzira na vaše iskustvo u pripremanju hrane, digitalni termometar je savršeni pomoćnik uz kojeg možete dobiti savršene rezultate.
Kako pravilno održavati kamado?
Kamado je svestrani uređaj koji će unaprijediti vaše kulinarske vještine i pružiti izvanredne rezultate u pripremi hrane. Da bi vam služio dugi niz godina, važno je pridržavati se nekoliko jednostavnih pravila održavanja.
Je li medium rare zaista najbolji način pečenja steaka?
Priprema steaka kombinira umjetnost i znanost, a mišljenja o najboljoj metodi pripreme često se razlikuju. Međutim, medium rare (srednje pečen) steak je i znanstveno optimalan iz više razloga. Ova metoda pečenja nije samo stvar ukusa, već se temelji na principima kemije i fizike hrane koji maksimiziraju okus, sočnost i nutritivnu vrijednost.
Fatman Chef: Rolani janjeći kotleti u kamadu
U novom videu, Fatman Chef u Barbeca kamadu priprema ukusne rolane janjeće kotlete. Pogledajte video i otkrijte kako izgleda priprema ovog jela koje će vas zasigurno oduševiti.
Sve što trebate znati o kamado ‘crazingu’
Ako ste vlasnik kamada, možda ste primijetili fine pukotine na glazuri svog omiljenog kulinarskog saveznika. Ove pukotine, poznate kao ‘crazing’, mogu izgledati zabrinjavajuće, ali dobra vijest je da su one potpuno uobičajene i ne utječu na funkcionalnost vašeg kamada.
Fatman Chef: Novi recepti u peletnom roštilju i kamadu
U prvom dijelu videa, naš Fatman priprema low & slow batak i zabatak purana u peletnom roštilju. U drugom dijelu, Fatman izrađuje svježe roštiljske kobasice te ih peče na kamadu.
U tijeku su prijave za kamado BBQ radionicu u Baranji
Nakon uspješno održane kamado radionice u Zagrebu, drago nam je najaviti da pripremamo radionicu i za našu dragu ekipu u Slavoniji i Baranji. Radionica će se održati u idiličnoj atmosferi Rokus resorta u baranjskoj Batini 5. 5. 2024.
Recept Davora Šuškovića (BBQ Hot Yard): Sočno pile na limenci piva u kamadu
Pripremite sočno pile na limenci piva u kamadu. Pile na limenci piva nije jedini način za postizanje sočnosti piletine, ali je najzabavniji.
Fatman Chef recept: Svinjska rebra s krumpirom u kamadu
U novom videu, Fatman Chef u Barbeca kamadu priprema svinjska rebra s krumpirom. Priprema ovog jela je jednostavna, a okus neodoljiv. Pogledajte video i iskoristite neke od trikova popularnog Fatmana.
Fatman Chef vs. Goran Vinčić – Tko će brže pojesti burger?
Pogledajte kako Fatman Chef i stand-up komičar Goran Vinčić pripremaju burgere na Barbeca kamadu. Odlični kulinarski savjeti, i obilje smijeha i zabave.
Ivan Đukić – Reverse sear odrezak
Pogledajte kako Ivan Đukić priprema Reverse sear steak – naravno, na Barbeca kamadu!
Maja Jalšovec recept: Ribeye odrezak u kamadu
Maja Jalšovec, bivša natjecateljica Master Chefa i poznata kreatorica recepata na Tiktoku i Instagramu priprema Ribeye odrezak u kamadu.
Maja Jalšovec recept: Pizza u kamadu
Pogledajte kako Maja Jalšovec, bivša natjecateljica Master Chefa, priprema domaću pizzu u kamadu na sebi svojstven način.
Fatman Chef recept: Motana sarma u kamadu
Fatman Chef u ovom videu pokušava odgonetnuti zove li se jelo koje radi sarma ili burek. Možda oboje? Javite
Fatman Chef recept: Leskovačka mućkalica u kamadu
Popularni Fatman Chef ovaj puta priprema leskovačku mućkalicu u kamadu! Zašto se ovo jelo zove mućkalica, provjerite u videu!
Maja Jalšovec recept: Svinjska rebarca u kamadu
Pogledajte kako Maja Jalšovec, bivša natjecateljica Master Chefa, priprema sočna svinjska rebarca u kamadu!
Fatman Chef recept: Krvavice sa zeljem u kamadu
Popularni Fatman Chef u ovom videu priprema slasne krvavice sa zeljem i restanim krumpirom u kamadu!
Maja Jalšovec recept: Kesten pire u kamadu
Pogledajte kako Maja Jalšovec, bivša natjecateljica Master Chefa, priprema slasni kesten pire s kestenima pečenim u kamadu!
Recept Chefa restorana Noel (1* Michelin) za ribu u francuskom umaku
Chef poznatog restorana Noel (1* Michelin) Bruno Vokal nam pokazuje pripremu ribe u francuskom umaku.
Recept Chefa restorana Noel (1* Michelin) za crumble od šljiva
Chef poznatog restorana Noel (1* Michelin) Bruno Vokal nam pokazuje pripremu atraktivnog crumblea od šljiva.
Recept Chefa restorana Noel (1* Michelin) za vegetarijanske sendviče na kamadu
Chef poznatog restorana Noel (1* Michelin) Bruno Vokal nam pokazuje pripremu kreativnih vegetarijanskog sednviča na kamadu.
Recept Chefa restorana Noel (1* Michelin) za pačja prsa s mrkvom i mandarinom
Chef Bruno Vokal poznatog restorana Noel (1* Michelin) nam pokazuje tehnike pripreme patke na kamadu, sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka.
Grill Specijal #3 s Melkiorom Bašićem: Dimljena pileća krilca
Pogledajte Grill Specijal #3 u kojem Melkior prikazuje kako pripremiti savršena dimljena i pečena krilca na kamadu.
Ribeye – kralj odrezaka!
Postoji mnogo izvrsnih steakova, ali ribeye se smatra kraljem steakova. Pogledajte i njegove varijacije!
Grill Specijal #2 s Melkiorom Bašićem: Smash burgeri
Pogledajte drugi Grill Specijal u kojem Melkior prikazuje kako pripremiti savršene Smash burgere na kamadu.
Posebnost noževa od damask čelika
Damask noževi imaju oštrice od damask čelika koje izražavaju ljepotu, vještinu izrade i povijesno naslijeđe. Dobrodošli u svijet damask noževa.
Grill Specijal #1 s Melkiorom Bašićem: T-bone i pogača
Pogledajte prvi Grill Specijal u kojem Melkior prikazuje kako pripremiti savršeni T-bone i pogaču u kamadu.
Daske za dimljenje za novi doživljaj spremanja ribe
Ako planirate spremati ribu u kamadu, nekom drugom roštilju ili pušnici (smokeru), preporučamo korištenje daski za dimljenje. To su komadi
Koji je pravi kamado za vas?
Kupci se često pitaju koji kamado im je primjerene veličine? Na Barbeca imamo mogućnost usporedbe proizvoda (ikona na svakom proizvodu
Kako najbolje zapaliti ugljen u kamadu?
Ovdje ćemo vam pokazati alternativni način potpale ugljena koji daje odlične rezultate, kako za potpalu za sporo
Vodič za dimljenje na kamadu za početnike
Kamadi su dobro poznati po svojoj svestranosti i mogućnosti pripreme ukusnih jela s punim okusom. Jedna od najpopularnijih tehnika pripreme
10 savjeta za upotrebu kamada za savršene rezultate
Kamado roštilji popularan su izbor za ljubitelje kuhanja zbog svoje svestranosti i iznimnog okusa koji daju. Međutim, kao i za
7 dodataka koje bi trebao imati svaki ljubitelj kamada
Bilo da ste iskusni vlasnik kamada ili tek počinjete s njim, postoji nekoliko dodataka koji Vam mogu pomoći da svoje
Korištenje ugljena u kamadu
Ugljen je ključan element, kako za uspješan rad s kamadom, tako i potpuno iskorištavanje njegovih potencijala u kulinarskim dosezima koje