Kamado, Korištenje

10 savjeta za upotrebu kamada za savršene rezultate

close up, ugljen, nož

Kamado roštilji popularan su izbor za ljubitelje kuhanja zbog svoje svestranosti i iznimnog okusa koji daju. Međutim, kao i za svaku vrstu roštilja, svladavanje umijeća pripreme hrane na kamadu zahtijeva praksu i nekoliko insajderskih savjeta i trikova. U ovom postu na blogu podijelit ćemo 10 najboljih savjeta i trikova za kamado roštiljanje za savršene rezultate!

  1. Kontrolirajte temperaturu. Jedan od ključeva uspješnog kamado roštiljanja je kontrola temperature. Koristite ventilacijske otvore za regulaciju količine kisika koja utječe u ugljen, što kontrolira toplinu. Termometar je neophodan alat za praćenje temperature vašeg roštilja.
  2. Prije stavljanja hrane zagrijte kamado. Uvijek prethodno zagrijte kamado prije dodavanja hrane. To osigurava da je roštilj na odgovarajućoj temperaturi za pripremu hrane i pomaže u sprječavanju lijepljenja.
  3. Koristite kvalitetan drveni ugljen. Visokokvalitetni drveni ugljen gori ravnomjerno, omogućava postizanje veće temperature jer ne zagušuje otvore u rešetki na dnu ložišta, i proizvodi manje pepela od jeftinijih marki.
  4. Odlučite se za neizravno kuhanje. Kamadi su prikladni za neizravno kuhanje, što znači stavljanje hrane dalje od izravnog izvora topline. Ovo je idealno za sporo kuhanje velikih komada mesa ili dimljenje hrane kao što su rebarca ili prsa.
  5. Dodajte aromatično iverje. Kamado roštilji su izvrsni za dimljenje. Dodajte iverje ugljenu kako biste hrani dali ukusan dimljeni okus. Popularne vrste drvne sječke uključuju hrast, jabuku, maslinu, naranču
  6. Ne podižite poklopac prečesto. Svaki put kada podignete poklopac na kamado roštilju, oslobađate toplinu i dim. Ograničite podizanje poklopca samo kada je potrebno, kao što je okretanje mesa ili provjera temperature mesa (zato je dobro imati digitalni termometar sa sondom).
  7. Koristite posebne stalke za pile, rebarca i povrće. Stalak za pile ili puricu omogućava da stoji uspravno i ravnomjerno se ispeče iznutra. Stalci za ostale vrste hrane prilagođeni su njihovoj pripremi.
  8. Pratite vrijeme pripreme hrane. Pažljivo pratite vrijeme pripreme hrane kako biste spriječili da se previše ili premalo ispeče. Koristite termometar za meso za provjeru unutarnje temperature mesa, ribe i peradi.
  9. Odmorite meso. Pustite pečeno meso da odstoji nekoliko minuta prije rezanja ili posluživanja. To omogućuje redistribuciju sokova i rezultira mekšim i aromatičnijim jelom.
  10. Redovito čistite svoj roštilj. Pravilno održavanje roštilja ključno je za produljenje vijeka trajanja vašeg kamada. Redovito čistite rešetke i unutrašnjost kamada i bacajte pepeo i ostatke kako biste spriječili začepljenje.

    Slijedeći ovih 10 savjeta i trikova za kamado roštiljanje, bit ćete na dobrom putu da postignete savršene rezultate svaki put kada zapalite svoj roštilj. Eksperimentirajte s različitim tehnikama i receptima te se nemojte bojati biti kreativni u korištenju kamada. Sretno roštiljanje!

Pogledaj ponudu:

Related Posts