Kamado, Pribor

7 dodataka koje bi trebao imati svaki ljubitelj kamada

Bežični termometar

Bilo da ste iskusni vlasnik kamada ili tek počinjete s njim, postoji nekoliko dodataka koji Vam mogu pomoći da svoje kulinarsko umijeće na njemu podignete na višu razinu, ali i olakšate si rad.
Ovo su neki važni dodaci za kamado roštilje:

  1. Električni upaljač ili dimnjak za potpalu ugljena. Jednostavno napunite dimnjak ugljenom, zapalite nekoliko komada novina ispod i za 10-15 minuta imat ćete vruće, ravnomjerno zapaljene komade ugljena spremne za pečenje. Električni upaljač koristite tako da mu vrh prislonite na hrpu ugljena i to na nekoliko mjesta, dok se on ne zapali.
  2. Rešetke za roštilj od lijevanog željeza ili inoxa. Temeljne rešetke koje dolaze s većinom kamado roštilja obično su odgovarajuće, ali nadogradnja na visokokvalitetne rešetke za roštilj može značajno unaprijediti vašu pripremu hranu na kamadu. Rešetke od nehrđajućeg čelika ili lijevanog željeza mogu dati bolje tragove pečenja, ravnomjerniju raspodjelu topline i lakše čišćenje.
  3. Usmjerivač topline. Usmjerivači (deflektori) topline neophodni su za neizravno kuhanje na kamado roštilju. Djeluju tako da stvaraju barijeru između izvora topline (ugljen) i hrane, omogućujući lagano i sporo kuhanje. Neki deflektori topline služe i kao kamenje za pizzu, koje se može koristiti za pripremu ukusnih pizza kao iz krušne peći.
  4. Digitalni termometar s trenutnim očitavanjem. Naši kamadi dolaze s ugrađenim termometrom, ali dobro je imati termometar s trenutnim očitavanjem za točnija očitanja temperature. Ovo je posebno važno kada se peče meso kako bi se osiguralo da postigne odgovarajuću unutarnju temperaturu za sigurnu konzumaciju. Na koncu, zašto ne pratiti temperaturu iz dnevne sobe, dok kamado radi svoj posao u vrtu ili na balkonu?
  5. Alat za pepeo. Čišćenje pepela s kamado roštilja može biti neuredan i dugotrajan zadatak, ali alat za pepeo to čini mnogo lakšim. Jednostavno sastružite pepeo s dna roštilja u kantu ili posudu za pepeo.
  6. Navlaka za kamado. Zaštita vašeg kamado roštilja od vremenskih nepogoda kada nije u upotrebi važna je za produljenje njegovog vijeka trajanja. Postavljena navlaka može pomoći u održavanju vašeg roštilja u vrhunskom stanju štiteći ga od kiše, vjetra i drugih vremenskih uvjeta.
  7. Iverje za dimljenje. Jedna od jedinstvenih prednosti kamado roštilja je njihova sposobnost dimljenja mesa i druge hrane. Dodavanje aromatičnog iverja vašem drvenom ugljenu može hrani dati izvrstan okus dima. Neke popularne vrste drvne sječke uključuju jabuku, hrast, naranču i razne druge okuse, koje možete naći u našem dućanu.

Ulaganjem u ove bitne dodatke za kamado, možete unaprijediti vaše rezultate i u potpunosti iskoristiti svestranost i okuse koji nudi kamado roštilj.

Pogledaj ponudu:

Related Posts