Mesni recepti, Priprema hrane

Recept Chefa restorana Noel (1* Michelin) za pačja prsa s mrkvom i mandarinom

Patka s mrkvom i manadrinom

Chef Bruno Vokal poznatog restorana Noel (1* Michelin) nam pokazuje tehnike pripreme patke na kamadu, sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka.

Sastojci

– Pačja prsa
– Mrkva
– Mandarine
– Timijan
– Sol
– Papar
– Šećer
– Maslinovo ulje
– Kopar (ili divlje bilje po izboru)

Upute

Dan-dva prije pečenja, stavite pačja prsa u hladnjak kako bi se prsa otkrvila, smanjujući time žilavost i obogaćujući okus. Kamado zagrijati na temperaturu između 150 i 200 stupnjeva celzijusa.

Očistite pačja prsa od viška masnoće i žila. Zatim, nježnim rezovima označite pačja prsa po strani s kožom, vodeći računa da ne zarežete meso, već samo kožu. Mandarine uzdužno prerežite i uvaljajte ih u šećer. Ogulite mrkvu, srežite vrhove i prerežite je uzdužno na pola. Narezane mrkve začinite iscijeđenim sokom jedne polovice mandarine, maslinovim uljem, usitnjenim grančicama timijana, te solju i paprom.

Posolite pačja prsa po strani kože, te ih stavite na grill sa kožom prema dolje. Dodajte narezane mrkve i mandarine koje ste uvaljali u šećer. Poklopite i ostavite da se peče 1-2 minute. Nakon dvije minute, okrenite pačja prsa i mrkve, zatvorite kamado i prilagodite dovod zraka prema potrebi. Prsa su gotova kada koža postane hrskava. Po potrebi, pačja prsa postavite na mrkve s kožom prema dolje kako biste spriječili prekomjerno zagorijevanje i nastavite s pečenjem. Poslužite pačja prsa i mrkvu po želji. Iscijedite sok od pečene mandarine preko pačjih prsa i mrkve prije posluživanja.

Na videu niže na stranici pogledajte kako to napraviti u praksi.
Ako se video sporo učitava, možete ga pogledati i na našem TikTok računu:

@barbeca

Jednostavan, ali vrlo atraktivan recept Chefa Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelin *

♬ original sound – Barbeca

Pogledaj ponudu:

Related Posts