Sastojci
– 120 g omekšanog maslaca
– 2 žlice ili 30 g sitno narezane ljutike
– 1 režanj češnjaka, usitnjen
– 3 fileta inćuna, sitno nasjeckana ili 1 žličica paste od inćuna
– 1 žličica ili 5 ml soka od limuna
– 1 žličica ili 5 ml Worcestershire umaka
– 1 žličica senfa
– ½ žličice curry praha
– ½ žličice mljevene paprike
– 1 žličica morske soli
– 2 žličice sitno nasjeckanog svježeg ili suhog estragona
– 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
Upute
Pomiješajte sve sastojke u posudi za miješanje. Stavite maslac na komad plastične folije i oblikujte u malu cjepanicu. Čvrsto smotajte i zavrnite krajeve da se zatvore. Stavite maslac u hladnjak da se stegne, oko 2 sata. Da biste koristili maslac, narežite ga komade i ostavite ga na sobnoj temperaturi (ovo nije obavezno, ali pomaže da se maslac brže otopi). Na vruće pečene odreske stavite maslac da se otopi i začini odrezak.
1 thoughts on “Slasni začinski maslac za odreske”
Comments are closed.