- Izvrstan za pečenje hrane – može se koristiti na svim vrstama štednjaka i u pećnicama
- Visoka kvaliteta – lijevano željezo ravnomjerno raspoređuje toplinu i zadržava je dulje vrijeme
- Izvrsno za krčkanje i pečenje mesnih gulaša, umaka, pita, krumpira i drugog povrća
- Traje godinama – uz pravilno održavanje i redovito čišćenje, ovaj lonac će ostati funkcionalan jako dugo
- Veliki kapacitet – ovalni oblik s kapacitetom od 5,5 L može držati ukusni, obilan obrok za cijelu obitelj
Priprema gulaša, divljači ili povrća više neće biti problem za vas! Ovaj lonac od lijevanog željeza omogućuje pripremu ukusnih i aromatičnih jela na svim vrstama štednjaka, kamadu kao i u pećnicama. Koristeći ovaj lonac od lijevanog željeza, možete pripremiti mnoga ukusna jela u kratkom vremenu, zadržavajući istovremeno njihovu hranjivu vrijednost. Robusno i snažno lijevano željezo korišteno za izradu ovog kompletnog posuđa, uključujući poklopac, ravnomjerno raspoređuje toplinu i zadržava je dulje vrijeme, zahvaljujući čemu možete uživati u toplim jelima čak i dugo vremena nakon što ih poslužite na stol! Kapacitet od 5,5 L omogućit će vam pripremu zaista obilnog obroka za cijelu obitelj i prijatelje, a ako ga održavate pravilno, uživat ćete u njegovoj funkcionalnosti zaista dugo vremena. Lonac ne upija vlagu i otporan je na visoke temperature. Pažnja! Prije početka uporabe proizvoda, upoznajte se s uputama i postupajte prema koracima naznačenima u njima.
Dimenzije lonca:
- Duljina, uključujući ručke: 40 cm
- Visina, uključujući poklopac: 14,6 cm
- Širina lonca: 27 cm
- Prikladan za kamado 21″ na više
Kako koristiti?
Prva uporaba:
- Operite lonac u toploj, tekućoj vodi, a zatim ga temeljito osušite, najbolje koristeći papirnati ručnik.
- Pažljivo premažite površinu lonca debelim slojem bilo kojeg jestivog ulja za održavanje.
- Zagrijte lonac na vatri ili u pećnici na visokoj temperaturi (170-200°C) tijekom 60 minuta, dok se ne apsorbira nešto ulja u poroznu površinu lonca.
- Nakon što lonac ohladi, obrišite višak ulja (npr. papirnatim ručnikom).
- Aktivnosti održavanja trebale bi se provoditi u dobro prozračenoj prostoriji, budući da vruće ulje može proizvesti dim i neugodan miris.
- Lonac će duže obavljati svoju funkciju što se bolje obavi ova prva aktivnost održavanja.
Nakon svake uporabe:
- Operite lonac odmah nakon uporabe, ali nikada ga ne namakajte.
- Pažljivo osušite lonac i razmažite tanki sloj jestivog ulja po cijeloj površini.
- Čuvajte lonac na suhom mjestu.
Neprikladno održavanje lonca može dovesti do korozije.
To može biti uzrokovano predugim namakanjem, čuvanjem neosušenog lijevanog željeza u ormarima ili čuvanjem kiselih namirnica u lijevanom željezu. Sve mrlje od hrđe na lijevanom željezu treba ukloniti sredstvom za ribanje žice ili kaustičnom sodom – dovoljno dugo ribajte površinu lonca da uklonite sve tragove hrđe, ne brinući o oštećenju lonca. Zatim ponovite radnje opisane u odjeljku “Prva uporaba”.
Pažnja!
Prije i nakon svake uporabe pažljivo operite lonac, osušite ga i nanesite žlicu jestivog ulja na njegovu unutarnju površinu. Nikada ne ostavljajte lonac prazan iznad plamena ili druge izvore topline. Lijevano željezo osjetljivo je na nagle promjene temperature, zbog čega lonac treba postupno zagrijavati kako bi se spriječilo pucanje. Zapamtite da ga ne izlažete naglim promjenama temperature ni tijekom čuvanja.
Nikada ne ulijevajte hladnu vodu u lonac kad je vruć – inače bi mogao biti trajno oštećen.
Proizvod nije pogodan za pranje u perilici posuđa.