Riblji recepti

Brancin u kori od soli

Sastojci

– 1 vezica peršina, grubo nasjeckana
– 2 brancina
– 6 bjelanjaka
– 1 naranča (narezana na kolutove debljine 1/2 cm)
– 2 žličice sjemenki komorača
– 1 žlica senfa
– 1 kg soli
Umak:
– 1 žlica majoneze
– 1 žličica peršina, svježe nasjeckanog
– 1/2 žličice crvenog vinskog octa
– 1/2 žličice worcestershire sosa

Upute

Stabilizirajte svoj roštilj na 220°C i postavite ga za neizravno kuhanje. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i umiješajte u njih svu sol. Položite 1/3 mješavine soli i bjelanjaka na dno posude za roštilj. Smjesa treba biti dovoljno široka da obje ribe položite na nju. Unutrašnjost ribe nadjenite komoračem, svježim peršinom i ploškama naranče. Zatvorite šupljinu i stavite ribu na smjesu soli. Prekrijte ribu ostatkom mješavine soli. Prebacite na neizravnu vatru. Zatvorite poklopac roštilja i kuhajte dok ne postignete unutarnju temperaturu od 65°C (otprilike 15-20 minuta).

Vrući pleh s ribom skinite s roštilja i ostavite da se ohladi 5 – 10 minuta. Zatim razbijte koricu od soli kako biste otkrili ukusnu ribu kuhanu na pari. Očistite od viška soli i poslužite ukrašeno peršinom i sjemenkama komorača.

Za umak, pomiješajte sve sastojke dok se ne sjedine.

Related Posts