Vege recepti

Jednostavan i ukusan recept za povrće na žaru

Sastojci

Umak:
– 350 ml ulja po izoru, preporučujemo maslinovo
– 60 ml burbona
– 2 žličice mljevenog đumbira
– 1/4 žličice morske soli
– 1 žličica naribane limunove korice
– 175 ml javorovog sirupa
– 2 žlice shiro misoa ili bijelog misoa
– 1 žlica soja umaka

Povrće:
– 1 velika crvena paprika
– 4 tikvice
– 1 glavica žutog luka
– *možete dodati i drugo povrće po izboru

Upute

Počnite tako da napravite jednostavan umak od miso paste i javorovog sirupa. Pomiješajte sve sastojke osim ulja u procesoru hrane ili zdjeli za miješanje. Tijekom miješanja polako dodavajte ulje.
Stabilizirajte svoj roštilj između 260-315°C i postavite ga za izravno kuhanje.
Narežite svo povrće na komade koje će te moći peći direktno na rešetkama roštilja. Začinite lagano povrće i malo ga nauljite radi boljeg prijenosa topline. Povrće stavite na rešetku roštilja. Pržite svaku stranu 1 do 2 minute da se malo zapeče i malo omekša. Potom svo povrće zapecite sa svih strana na jakoj vatri bez da pretjerano omekša. Svo povrće prebacite na dasku za rezanje. Narežite na komade veličine zalogaja. Zapečeno i narezano povrće stavite u posudu koja može podnijeti visoke temperature i zatim prelijte pripremljenim umakom da se glazira. Ostavite da se umak malo reducira. Prebacite povrće na pladanj za prezentaciju i poslužite vruće!