Sastojci
– Baby back ribs (svinjska rebarca)
– Suha smjesa za utrljavanje u meso
– Drvena sječka za dimljenje
– Umak za roštilj
Upute
Uklonite opnu sa stražnje strane rebara, odrežite višak masnoće i začinite ih suhom smjesom za utrljavanje. Zagrijte kamado roštilj na 105-120°C i postavite ga za neizravno pečenje. Dodajte drvene sječke za dimljenje na roštilj, ako želite dodati ukus dima.
Postavite rebra na rešetke roštilja dalje od izravnog izvora topline. Pecite rebarca 4-6 sati, ovisno o veličini i debljini, te održavajte konstantnu temperaturu roštilja tijekom pečenja. Kada su rebarca gotova, poslužite ih s omiljenim umakom za roštilj ili bez dodataka.
-
Iverje za dimljenje – Crveno vino/Hrast4,99 € (37,60 kn)
-
Iverje za dimljenje – Naranča4,62 € (34,81 kn)
-
Iverje za dimljenje – Maslina5,15 € (38,80 kn)
-
Iverje za dimljenje – Hrast3,99 € (30,06 kn)
-
Stalak za pečenje rebara (veliki)13,85 € (104,35 kn)
-
Kamado 21″ – 55 cm749,90 € (5.650,12 kn)