Sastojci
– 1 luk, sitno nasjeckan
– 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
– 240 ml umaka od rajčice
– 60 ml jabučnog octa
– 30 g smeđeg šećera
– 15 ml Worcestershire umaka
– 2.5 g čili praha
– 1 g (kajenskog) papra
– prstohvat soli
Upute
Kako biste napravili ovaj umak, pirjajte luk i češnjak u tavi dok ne omekšaju i postanu prozirni. Zatim dodajte umak od rajčice, jabučni ocat, smeđi šećer, Worcestershire umak, čili u prahu, (kajenski) papar i prstohvat soli. Umak kuhajte oko 20 minuta uz povremeno miješanje dok se ne zgusne i dok se okusi ne stope.
Kada je umak spreman, njime premažite svoje omiljeno meso za roštilj. Pečete li piletinu, svinjetinu ili govedinu na žaru, klasični umak za roštilj će dodati ukusan sloj okusa.