Umaci i smjese za utrljavanje

Marinada od limuna i začinskog bilja za piletinu

Sastojci

– 1/4 šalice cijeđenog soka od limuna
– 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
– 2 žlice nasjeckanog svježeg ružmarina
– 2 žlice nasjeckane svježe majčine dušice
– 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
– 1/2 šalice maslinovog ulja
– sol po ukusu
– papar po ukusu

Upute

Ocijedite sok iz limuna i sitno nasjeckajte češnjak. Zatim nasjeckajte začinsko bilje, poput ružmarina, majčine dušice i peršina. U nedostatku svježih začina možete korsititi i suhe, no preporučujemo zbog bolje arome svježe. Pomiješajte sve sastojke i dodajte maslinovo ulje dok ne dobijete glatku smjesu. Kada je marinada gotova, prelijte je preko piletine, pazeći da je ravnomjerno obložena. Pustite piletinu da se marinira najmanje sat vremena ili preko noći za maksimalan okus.

Kada ste spremni za pripremu piletine, zagrijte kamado na željenu temperaturu. Izvadite piletinu iz marinade i osušite je papirnatim ručnicima, te je stavite na roštilj.