Cimplet je glinena posuda koja se koristi za spremanje hrane u pećnici, kamadu, krušnoj peći ili ispod peke. Koristi se za pripremu raznih vrsta mesa, ribe, povrća, kruha i kolača. Sastoji se od dva dijela te se poklopac također može koristiti za pečenje. Osim za pripremu hrane, cimplet je prikladan i za serviranje. Glazirana površina omogućava lakše čišćenje i održavanje. Proizvod je ručni rad hrvatskog majstora lončara, a odlikuje ga visoka kvaliteta i završna obrada. Odgovara kamadu 21″.
Kuhanje u glinenom posuđu – prirodno, ukusno i autentično
Glineno posuđe pruža jedinstven doživljaj kuhanja. Zahvaljujući prirodnom materijalu, toplina se ravnomjerno širi, a jela postaju bogata, mirisna i sočna – baš kao iz bakine kuhinje.
Prednosti:
-
Ravnomjerno i nježno kuhanje bez zagorijevanja
-
Bez štetnih tvari – 100% prirodni materijali
-
Manje potrebe za masnoćom – zdravija priprema hrane
-
Prikladno za štednjak, pećnicu i otvorenu vatru
-
Izdržljivo, rustikalno i lako za održavanje
Za one koji cijene domaće, tradicionalne okuse i zdravu pripremu hrane.
Korištenje i održavanje
Posudu je potrebno oprati prije prve upotrebe, te zamočiti u mlakoj vodi. Posuda podnosi visoke temperature (250-300°C ako se ravnomjerno zagrijava) i može se koristiti za pripremu hrane u pećnici, kao i za serviranje. Posudu je poželjno oprati sodom bikarbonom nakon čestog korištenja.
Dozvoljeno
- Korištenje u pećnici
- Korištenje u kamadu
- Korištenje u krušnoj peći
- Pranje u perilici posuđa
Nije dozvoljeno
- Korištenje na otvorenom plamenu
- Korištenje na plinskom štednjaku
- Zamrzavanje (stavljanje u ledenicu)
- Nagle promjene temperature