Fatman Chef: Hrskavi krumpir u kamadu
Prilog koji svi vole – krumpir! Otkrijte kako Fatman Chef u kamadu postiže savršeno hrskave krumpire. Pogledajte postupak u nastavku.
Prilog koji svi vole – krumpir! Otkrijte kako Fatman Chef u kamadu postiže savršeno hrskave krumpire. Pogledajte postupak u nastavku.
Odabir kvalitetnog ugljena za kamado ključan je za optimalne rezultate i potpuno kulinarsko iskustvo. Kvalitetan ugljen osigurava ravnomjernu toplinu, duže pečenje i manje pepela, a pojedini ugljeni mogu dodati specifične arome. U nastavku donosimo vrste ugljena i savjete za upotrebu kako biste unaprijedili pripremu jela na kamadu.
Priprema savršenog obroka na kamadu i kuhanju općenito često ovisi o detaljima koji mogu napraviti razliku između dobrog i izvrsnog jela. Jedan od tih ključnih detalja je precizna kontrola temperature. Bez obzira na vaše iskustvo u pripremanju hrane, digitalni termometar je savršeni pomoćnik uz kojeg možete dobiti savršene rezultate.
Kamado je svestrani uređaj koji će unaprijediti vaše kulinarske vještine i pružiti izvanredne rezultate u pripremi hrane. Da bi vam služio dugi niz godina, važno je pridržavati se nekoliko jednostavnih pravila održavanja.
Priprema steaka kombinira umjetnost i znanost, a mišljenja o najboljoj metodi pripreme često se razlikuju. Međutim, medium rare (srednje pečen) steak je i znanstveno optimalan iz više razloga. Ova metoda pečenja nije samo stvar ukusa, već se temelji na principima kemije i fizike hrane koji maksimiziraju okus, sočnost i nutritivnu vrijednost.
U novom videu, Fatman Chef u Barbeca kamadu priprema ukusne rolane janjeće kotlete. Pogledajte video i otkrijte kako izgleda priprema ovog jela koje će vas zasigurno oduševiti.
Ako ste vlasnik kamada, možda ste primijetili fine pukotine na glazuri svog omiljenog kulinarskog saveznika. Ove pukotine, poznate kao ‘crazing’, mogu izgledati zabrinjavajuće, ali dobra vijest je da su one potpuno uobičajene i ne utječu na funkcionalnost vašeg kamada.
U prvom dijelu videa, naš Fatman priprema low & slow batak i zabatak purana u peletnom roštilju. U drugom dijelu, Fatman izrađuje svježe roštiljske kobasice te ih peče na kamadu.
Nakon uspješno održane kamado radionice u Zagrebu, drago nam je najaviti da pripremamo radionicu i za našu dragu ekipu u Slavoniji i Baranji. Radionica će se održati u idiličnoj atmosferi Rokus resorta u baranjskoj Batini 5. 5. 2024.
Pripremite sočno pile na limenci piva u kamadu. Pile na limenci piva nije jedini način za postizanje sočnosti piletine, ali je najzabavniji.
Još nemate korisnički račun?
Kreirajte korisnički račun