Vege recepti

Dimljena tjestenina sa sirom

Sastojci

– 1 kg tjesteninine
– 60 g maslaca
– 40 g brašna
– 475 ml mlijeka
– 200 g kombinacije sireva (cheddar, gauda, parmezan)

Upute

Zagrijte kamado na temperaturu od 105-120°C. Dok se roštilj zagrijava, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. U posudi otopite maslac na srednjoj vatri, a zatim umiješajte brašna da napravite zapršku. Kuhajte 2-3 minute, neprestano miješajući, dok ne postane svijetlo zlatnosmeđe boje. Polako ulijte mlijeko, neprestano miješajući kako bi se spriječile grudice.

Nastavite miješati dok smjesa ne zavrije i počne se zgušnjavati. Smanjite vatru i dodajte naribani sira, miješajući dok se sir potpuno ne otopi i umak postane gladak. Dodajte skuhano tijesto u umak od sira i miješajte dok se tjestenina ravnomjerno ne obloži. Sve premjestite u tavu od lijevanog željeza ili posudu za pečenje i stavite na kamado roštilj. Zatvorite poklopac i pustite da se dimi 20-30 minuta ili dok ne postane vruće s blago zapečenim vrhom.

Nakon što je jelo gotovo, uklonite ga s roštilja i ostavite da se ohladi nekoliko minuta prije posluživanja. Po želji ga možete ukrasiti nasjeckanim svježim začinskim biljem ili krušnim mrvicama za dodatnu teksturu i okus.

Related Posts