Mesni recepti

Punjenje papričice

Sastojci

– Svježe papričice (najbolje čili papričice jalapeno ili neke druge manje paprike)
– Krem sir
– Cheddar sir
– Kockice slanine
– Mladi luk (za ukrašavanje, opcionalno)
– Iverje za dimljenje (opcionalno)

Upute

Odaberite čvrste, glatke papričice bez oštećenja. Prepolovite ih po dužini i izvadite sjemenke i opne. Ako želite smanjiti ljutinu jalapeno papričica, potopite ih u hladnoj vodi 30 minuta prije punjenja.

Ovisno o veličini papričica pomiješajte dovoljnu količinu krem sira, cheddar sira i kockica slanine u jednakim omjerima u zdjeli dok se dobro ne sjedine. Pomoću žlice ili vrećice napunite svaku polovicu papričice smjesom od sira. Pazite da ih ne prepunite jer će se nadjev pečenjem proširiti. Zagrijte svoj kamado na 190°C i postavite ga za neizravno pečenje. Ako želite dodati malo dodatnog okusa dima, možete dodati i malo iverja za dimljenje u svoj kamado.

Stavite punjenje papričice na rešetke roštilja i zatvorite poklopac. Pecite 20-25 minuta, ili dok papričice ne omekšaju, a nadjev bude vruć. Nakon što su papričice gotove, maknite ih s roštilja i ostavite da se ohlade nekoliko minuta prije posluživanja. Možete ih ukrasiti nasjeckanim mladim lukom.