Mesni recepti

Pile na konzervi piva

Sastojci

– Cijelo pile
– Limenka piva
– Začini po želji

Upute

Piletu obilno začinite omiljenim začinima. Zatim otvorite limenku piva i popijte ili izlijte otprilike polovicu. Umetnite limenku u šupljinu pileta, tako da ono stoji uspravno s limenkom unutra.

Zagrijte svoj kamado na 175°C i stavite pile na rešetku roštilja. Možete koristiti aluminijsku košaru za pečenje piletine ili tavu za sakupljanje sokova koji će kapati i tako spriječiti nastajanje plamena. Pecite pile otprilike 1-1,5 sat ili dok unutarnja temperatura ne dosegne od 75°C u najdebljem dijelu.

Nakon što je pile pečeno, pažljivo ga skinite s roštilja i ostavite da odstoji 10-15 minuta prije rezanja. Limenka piva bit će vruća, pa je hvataljkama ili rukavicama izvadite iz pileta. Izrežite pile i poslužite ga uz omiljene priloge, poput pečenog povrća ili salate.

Related Posts