Riblji recepti

Ražnjići od račića ili škampa na žaru

Sastojci

– Svježi račići ili škampi (očišćeni i oguljeni, s repovima ili bez)
– Maslinovo ulje
– Češnjak
– Limunov sok
– Omiljeni začini (po izboru)

Upute

Pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, limunov sok i vaše omiljene začine kako biste pripremili marinadu. Marinirajte račiće ili škampe u pripremljenoj marinadi najmanje 30 minuta. Prethodno zagrijte svoj kamado na srednje jaku temperaturu (oko 200-230°C).

Nabodite račiće ili škampe na ražnjiće, ostavljajući malo razmaka između njih radi ravnomjernog pečenja. Pecite ražnjiće 2-3 minute sa svake strane dok račići ili škampe ne postanu ružičasti i neprozirni. Poslužite ražnjiće kao glavno jelo uz prilog od riže ili povrća na žaru ili kao predjelo s umakom.

Related Posts