Chef Bruno Vokal poznatog restorana Noel (1* Michelin) nam pokazuje tehnike pripreme patke na kamadu, sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka.
Sastojci
– Pačja prsa
– Mrkva
– Mandarine
– Timijan
– Sol
– Papar
– Šećer
– Maslinovo ulje
– Kopar (ili divlje bilje po izboru)
Upute
Dan-dva prije pečenja, stavite pačja prsa u hladnjak kako bi se prsa otkrvila, smanjujući time žilavost i obogaćujući okus. Kamado zagrijati na temperaturu između 150 i 200 stupnjeva celzijusa.
Očistite pačja prsa od viška masnoće i žila. Zatim, nježnim rezovima označite pačja prsa po strani s kožom, vodeći računa da ne zarežete meso, već samo kožu. Mandarine uzdužno prerežite i uvaljajte ih u šećer. Ogulite mrkvu, srežite vrhove i prerežite je uzdužno na pola. Narezane mrkve začinite iscijeđenim sokom jedne polovice mandarine, maslinovim uljem, usitnjenim grančicama timijana, te solju i paprom.
Posolite pačja prsa po strani kože, te ih stavite na grill sa kožom prema dolje. Dodajte narezane mrkve i mandarine koje ste uvaljali u šećer. Poklopite i ostavite da se peče 1-2 minute. Nakon dvije minute, okrenite pačja prsa i mrkve, zatvorite kamado i prilagodite dovod zraka prema potrebi. Prsa su gotova kada koža postane hrskava. Po potrebi, pačja prsa postavite na mrkve s kožom prema dolje kako biste spriječili prekomjerno zagorijevanje i nastavite s pečenjem. Poslužite pačja prsa i mrkvu po želji. Iscijedite sok od pečene mandarine preko pačjih prsa i mrkve prije posluživanja.
Na videu niže na stranici pogledajte kako to napraviti u praksi.
Ako se video sporo učitava, možete ga pogledati i na našem TikTok računu:
Pogledaj ponudu:
-
Damask nož Aaronix s drškom od ebanovine79,90 €
-
Daska za pripremu hrane73,69 €
-
White Quebracho ugljen 10 kg26,90 €
-
Set od lijevanog željeza117,90 €
-
Bezdimni ventilatorski roštilj na ugljenProizvod na akciji59,62 €Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 79,50 €
-
Rešetka od lijevanog željeza32,99 € – 64,09 €