U ovom videu Fatman Chef pokazuje svoj način pripreme dimljenog pileta na limenci piva, sa sočnim BBQ Glaze umakom. Osim dimljenog pileta, Fatman priprema i klasičan “balkanski roštilj” – naravno, sve na kamadu. Pogledajte kako izgleda priprema oba jela, a u nastavku vam donosimo pisani recept za dimljeno pile na kamadu.
Sastojci:
- 1 pile
- Maslinovo ulje
- Češnjak
- Ružmarin
- Limenka pive (0,33 l) – otpij dio!
- Suhi rub ili omiljeni začin
Postupak:
1. Pile premažite maslinovim uljem.
2. Obilno utrljajte rub po cijeloj površini.
3. U limenku ulij malo pive, dodajte češnjak i ružmarin.
4. “Nasadite” pile na limenku.
5. Dimite u kamadu na max 120° C, dok unutarnja temperatura prsa ne dosegne 75° C.
BBQ Glaze (američki umak)
Sastojci:
400 g zdrobljene rajčice
1 šalica kečapa
3/4 šalice smeđeg šećera
1/2 šalice jabučnog octa
1/2 šalice melase
1 žlica dimljene paprike
1 žlica soli
2 žličice mljevenog crnog papra
1 žličica čilija u prahu
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica luka u prahu
1/2 žličice mljevene gorušice u prahu
Postupak:
1. Sve sastojke stavite u lonac.
2. Kuhajte 10–15 minuta na laganoj vatri dok se ne zgusne.
3. Ohladite i premažite po dimljenom piletu.
Dobar tek!