Blog, Mesni recepti, Priprema hrane, Recepti, Social

Fatman Chef: Dimljeno pile na limenci piva s BBQ Glaze umakom

Pile na kamadu

U ovom videu Fatman Chef pokazuje svoj način pripreme dimljenog pileta na limenci piva, sa sočnim BBQ Glaze umakom. Osim dimljenog pileta, Fatman priprema i klasičan “balkanski roštilj” – naravno, sve na kamadu. Pogledajte kako izgleda priprema oba jela, a u nastavku vam donosimo pisani recept za dimljeno pile na kamadu.

Sastojci:

  • 1 pile
  • Maslinovo ulje
  • Češnjak
  • Ružmarin
  • Limenka pive (0,33 l) – otpij dio!
  • Suhi rub ili omiljeni začin  

Postupak:

1. Pile premažite maslinovim uljem.

2. Obilno utrljajte rub po cijeloj površini.

3. U limenku ulij malo pive, dodajte češnjak i ružmarin.

4. “Nasadite” pile na limenku.

5. Dimite u kamadu na max 120° C, dok unutarnja temperatura prsa ne dosegne 75° C.

BBQ Glaze (američki umak)

Sastojci:

400 g zdrobljene rajčice

1 šalica kečapa

3/4 šalice smeđeg šećera

1/2 šalice jabučnog octa

1/2 šalice melase

1 žlica dimljene paprike

1 žlica soli

2 žličice mljevenog crnog papra

1 žličica čilija u prahu

1 žličica češnjaka u prahu

1 žličica luka u prahu

1/2 žličice mljevene gorušice u prahu

Postupak:

1. Sve sastojke stavite u lonac.

2. Kuhajte 10–15 minuta na laganoj vatri dok se ne zgusne.

3. Ohladite i premažite po dimljenom piletu.

Dobar tek!


Pogledajte ponudu:

Related Posts