Drvo hickory jedno je od najcjenjenijih stabala oraha na svijetu. Može narasti do 65 metara u visinu i donositi plodove čak i nakon tristo godina, a njegovo drvo spada u najcjenjenije među BBQ natjecateljima širom svijeta!
Hickory je klasik koji se u SAD-u najčešće koristi za dimljenje mesa u smokerima!
Daje izvanredan okus vašem mesu, a iverje gori čisto – bez prašine i neugodnih mirisa. Vrećica se može ponovno zatvoriti, čime se zaustavlja daljnje isušivanje strugotina.
Ako želite iznenaditi prijatelje novim okusom Sjeverne Amerike, okusom i bojom hrane dimljene na hickory drvu ćete ih zasigurno oduševiti!
Vaš BBQ će mirisati nadaleko, a vi ćete postati prava BBQ legenda.
Postavite ih u kutiju za dimljenje ili ih zamotajte u probušenu alu foliju i stavite na ugljen. Kada se drveni komadići počnu dimiti, stavite hranu na rešetku roštilja i zatvorite poklopac. Poklopac roštilja mora biti zatvoren kako bi dimljena hrana dobila što bolji okus.
Najprikladnije je za dimljenje govedine i divljači.
Potrebno ih je namočiti u vodi prije korištenje u trajanju od nekih 20-30 min.