Sastojci
– 6 pilećih prsa bez kože i kostiju cca. 900 g
– 1/2 žličice svježeg crnog papra
– 3 režnja češnjaka (nasjeckanog)
– 4 žlice ili 60 ml soka od limuna (svježe iscijeđenog)
– 3 žlice ili 50 ml maslinovog ulja
– 1 žličica morske soli
– 1 grančica svježeg ružmarina (nasjeckanog)
Upute
Stavite sva pileća prsa u plastičnu vrećicu ili između listova plastične folije. Pomoću čekića za meso ili valjka pažljivo stanjite pileća prsa na jednaku debljinu od otprilike 1/2 cm. Pomiješajte češnjak, ružmarin, sol i papar. Nježno utrljajte smjesu s obje strane istučenih pilećih prsa, zatim dodajte u zdjelu svježi limunov sok i ulje. Ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta (ili dok vaš roštilj ne dostigne željenu temperaturu), ali ne duže od 4 sata. Stabilizirajte svoj roštilj na 290°C. Lagano uljem namažite rešetke roštilja. Stavite piletinu na roštilj (prezentacijska strana prvo prema dolje). Pecite bez pokrivanja na roštilju 1,5 minutu, okrenite i stavite na novo mjesto na površini roštilja kako biste lakše zapržili. Kuhajte još 1 minutu. Okrenite i nastavite peći dok se prsa ne ispeku i dosegnu unutarnju temperaturu od 75°C. Skinite pečenu piletinu s roštilja i složite je na dasku za rezanje, ostavite je da se odmori i otprilike 7 minuta.