Mesni recepti

Veliki kebab


Sastojci

– 1/2 mljevenog luka
– 1/2 kg mljevenog mesa
– 2 nasjeckana češnja češnjaka
– 3/4 žličice ili 4 g morske soli
– 1/2 svježe mljevenog crnog papra
– 1/2 žličice kumina
– 2 žlice ili 5 g nasjeckanog svježeg peršina

Umak

– 3 žlice majoneze
– 3 žlice čistog jogurta
– 2 žlice mlaćenice
– 1/2 naribane limunove korice
– 1 češanj češnjaka samljeven u pastu
– 1 prstohvat soli
– 1 prstohvat papra

Sastojci za sendvič

– 4 somuna
– 1 rajčica narezana na kockice
– 1 šalica nasjeckane zelene salate

Upute

Napravite umak tako da sjedinite sve sastojke za umak i umutite. Pokrijte i stavite u hladnjak. U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za kebabe. Meso podijelite na 4 dijela jednake veličine i izvaljajte duguljaste kebabe. Meso nataknite na pojedinačne ražnjiće. Pecite na srednje jakoj vatri 6 – 8 minuta. Stavite meso u somun i dodajte zelenu salatu i rajčicu.

Related Posts