Sastojci
– Odrezak (Ribeye, pečenica ili odrezak s boka)
– Chimichuri umak
Upute
Prije nego što počnete s pripremom odreska, ostavite ga da dosegne sobnu temperaturu kako bi se ravnomjerno ispekao. Odaberite dobar komad odreska, poput Ribeye, pečenice ili odrezak s boka. U međuvremenu, pripremite chimichurri umak.
Zagrijte kamado roštilj na željenu temperaturu, otprilike između 230 i 260°C. Stavite odrezak na rešetke i pecite ga 4-5 minuta na svakoj strani za srednje pečeno ili dok unutarnja temperatura ne dosegne 55°C.
Nakon pečenja, skinite odrezak s roštilja i ostavite ga da odmara nekoliko minuta prije rezanja. Kada poslužujete odrezak, narežite ga na ploške i prelijte chimichurri umakom. Uživajte u svježim okusima umaka koji se savršeno slažu s bogatim, dimljenim okusom odreska pečenog na žaru.