Mesni recepti

Recept Davora Šuškovića (BBQ Hot Yard) za neodoljivi Beef & Broccoli

Beef & Broccoli na kamadu

Davor Šušković, poznat i kao majstor roštiljanja iz BBQ Hot Yarda, donosi vam svoj neodoljivi Beef & Broccoli recept. Ovaj jednostavan, ali izuzetno ukusan recept kombinira sočan Spider Steak s hrskavom brokulom i aromatičnim umakom od soje. Davor je u ovoj prilici koristio Kamado 27″ – 67 cm roštilj i tako dodatno obogatio okus ovog jela.

Recept i jelo su pripremljeni na BBQ Hot Yard radionici “Steak my day”, a sada ga i vi možete pripremiti u svom domu.

Sastojci:

  • Spider Steak
  • SPG dry rub (suha mješavina začina)
  • Brokula (broccoli)
  • Soja sos
  • Hladno sezamovo ulje
  • Svježi đumbir
  • Češnjak u granuloma
  • Vrabasco BBQ Asian spice sol
  • Tapioca (za zgušnjavanje)
  • Sezam (za posipanje)

Upute:

Za ovo jelo koristimo Spider Steak, koji mariniramo SPG BBQ dry rub mješavinom začina. Brokulu režemo na cvjetove koje kratko kuhamo, 3 do 5 minuta. Pripremamo stir-fry umak od soja sosa, sezamovog ulja, komadića svježeg đumbira te češnjaka u granulama i Vrabasco BBQ Asian spice mješavine začinske soli.

Pripremimo kamado za direktno pečenje na visokoj temperaturi. Spider Steak kratko pečemo, oko minutu po strani i zatim ga narežemo na trakice. Postavimo wok na kamado te pričekamo da se maksimalno ugrije.

Trakice Spider Steaka pečemo u woku, dodajemo brokulu te stir-fry umak. Uz konstantno miješanje dodajemo Tapiocu koju smo pomiješali s malo vode kako bi se cijela smjesa zgusnula. Na kraju, posipamo jelo sezamom, nakon čega je spremno za posluživanje. Dobar tek!

Pogledaj ponudu:

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)