Mesni recepti

Piletina s glazurom od javorovog sirupa i začinskog bilja

Sastojci

– 75 dkg piletine
Salamura:
– 2,5 l vode
– 250 g soli
– 180 g šalica smeđeg šećera
Glazura od javorovog sirupa:
– 1 šalica ili 340g pravog javorovog sirupa
– 55 g maslaca
– 1 žličica ružmarina
– 1 žličica majčine dušice
– 1 žličica češnjaka u prahu
– 1 žličica papra
– ½ kg deblje narezane slanine

Upute

Dodajte sol u veliku posudu u kojoj će moći voda prekriti piletinu. Miješajte sol i vodu dok se sol ne otopi. Umiješajte smeđi šećer. Dodajte piletinu. Stavite u hladnjak na barem 2 sata. Kada je izvadite osušite piletinu papirnatim ručnicima. Umetnite postolje za piletinu, ako ga koristite. Zdrobite ružmarin i majčinu dušicu. Pomiješajte sastojke za glazuru. Premažite piletinu. Zapalite vatru na jednoj polovici vašeg roštilja. Dodajte aromatično iverje po izboru ako ga koristite. Kad vam se roštilj zagrije na 120°C  stavite piletinu na stranu na kojoj nema direktne vatre. Kuhajte 1 sat. Otvorite roštilj i okrenite piletinu, premažite ju još malo glazurom. Zatvorite i kuhajte još sat vremena. Nakon toga premažite glazuru svakih 30 minuta. Potrebno oko 3 1/2 sata da se piletina skuha na 75°C  unutarnje temperature.

Related Posts