Sastojci
– 1 cijelo pile
– 1 limun
– 3-4 češnja češnjaka, nasjeckana
– 1/4 šalice maslinovog ulja
– Sol i papar po ukusu
Upute
Narežite pile tako da se uklonite kralježnicu i pile spljoštite. Koristite oštre kuhinjske škare ili oštar nož za ovaj postupak.
Pripremite marinadu u maloj posudi: pomiješajte sok od jednog limuna, nasjeckani češnjak, maslinovo ulje, sol i papar. Utrljajte marinadu po cijeloj piletini, pazeći da sve površine i udubine temeljito prekrijete. Marinirajte piletinu u hladnjaku najmanje dva sata ili preko noći. Kada budete spremni peći marinirano pile, zagrijte kamado na 200°C. Stavite pile na roštilj, kožom prema dolje. Pecite oko 20 minuta, okrenite pile i pecite dodatnih 20 minuta.
Provjerite unutarnju temperaturu piletine termometrom za meso. Trebala bi biti barem 75°C. Uklonite piletinu s roštilja i ostavitie je da odstoji par minuta prije rezanja. Poslužite s omiljenim prilozima, poput pečenog povrća ili svježe salate