Davor Šušković, poznat i kao majstor roštiljanja iz BBQ Hot Yarda, donosi vam svoj neodoljivi Beef & Broccoli recept. Ovaj jednostavan, ali izuzetno ukusan recept kombinira sočan Spider Steak s hrskavom brokulom i aromatičnim umakom od soje. Davor je u ovoj prilici koristio Kamado 27″ – 67 cm roštilj i tako dodatno obogatio okus ovog jela.
Recept i jelo su pripremljeni na BBQ Hot Yard radionici “Steak my day”, a sada ga i vi možete pripremiti u svom domu.
Sastojci:
- Spider Steak
- SPG dry rub (suha mješavina začina)
- Brokula (broccoli)
- Soja sos
- Hladno sezamovo ulje
- Svježi đumbir
- Češnjak u granuloma
- Vrabasco BBQ Asian spice sol
- Tapioca (za zgušnjavanje)
- Sezam (za posipanje)
Upute:
Za ovo jelo koristimo Spider Steak, koji mariniramo SPG BBQ dry rub mješavinom začina. Brokulu režemo na cvjetove koje kratko kuhamo, 3 do 5 minuta. Pripremamo stir-fry umak od soja sosa, sezamovog ulja, komadića svježeg đumbira te češnjaka u granulama i Vrabasco BBQ Asian spice mješavine začinske soli.
Pripremimo kamado za direktno pečenje na visokoj temperaturi. Spider Steak kratko pečemo, oko minutu po strani i zatim ga narežemo na trakice. Postavimo wok na kamado te pričekamo da se maksimalno ugrije.
Trakice Spider Steaka pečemo u woku, dodajemo brokulu te stir-fry umak. Uz konstantno miješanje dodajemo Tapiocu koju smo pomiješali s malo vode kako bi se cijela smjesa zgusnula. Na kraju, posipamo jelo sezamom, nakon čega je spremno za posluživanje. Dobar tek!
Pogledaj ponudu:
-
Kamado 27″ – 69 cm1.119,90 €
-
Set od lijevanog željeza117,90 €
-
Sustav ‘Podijeli pa vladaj’80,15 € – 109,90 €
-
Damask nož Aaronix s drškom od ebanovine79,90 €
-
Daska za pripremu hrane73,69 €
-
Marabu ugljen 10 kg26,99 €