Našoj ponudi ugljena, već sada uvjerljivo najvećoj u Hrvatskoj, dodali smo i vrlo posebni i rijetki ugljen od drveta trešnje. Kad ga upoznaju, ovaj ugljen kuhari i entuzijasti roštilja obožavaju, posebno za upotrebu u kamadu. Pogledajmo zašto!
Karakteristike ovog ugljena:
- Okus i razina dima: Daje blag, slatkast i voćni okus koji se preferira za pečenje peradi, svinjetine i nekih vrsta ribe, ali i divljač. Nije težak kao neki druge vrste ugljena, što ga čini izvrsnim za jela u kojima je poželjan suptilan trag dima. Stvara umjerenu količinu dima, koji je često lakši i slađi od dima koji proizvode drugi ugljeni od tvrdog drva.
- Brzina gorenja: Obično gori srednjom brzinom, sporije od mekog drva poput jelovine, ali brže od drugog tvrdog drva poput hrasta ili Marabu. To mu omogućuje održavanje stabilne temperature srazmjerno dugo.
- Proizvodnja topline: Kako je to ugljen od tvrdog drva, trešnja proizvodi veliku količinu topline koja je neophodna za prženje i roštiljanje.
Ovaj ugljen je svestran i njegov blag i sladak okus čini ga podesnim za različite vrste mesa, pa čak i povrća. Manje je vjerojatno da će nadjačati prirodne okuse hrane. Proizvodi vrlo malo pepela.
Upotreba u kamadu. Kamado je je izvrstan alat za lagano i sporo kuhanje, dimljenje i roštiljanje na visokoj temperaturi. Drveni ugljen od trešnje, sa svojom sposobnošću da gori vruće i prilično dugo, dobro je prilagođen mogućnostima kamada. Njegov slatki, dimljeni okus također može prodrijeti u hranu tijekom dugog vremena kuhanja, pružajući prekrasan miris i okus.
Pogledaj ponudu:
-
Iverje za dimljenje – Crveno vino/Hrast 500 g4,99 €
-
Iverje za dimljenje – Jabuka 500 g4,25 €
-
Marabu ugljen 10 kg26,99 €
-
White Quebracho ugljen 10 kg26,90 €
-
Daske za dimljenje, 2 kom10,50 € – 12,84 €