Pribor, Priprema hrane

Ugljen od drveta trešnje za jedinstvene arome

Cherry trešnja ugljen

Našoj ponudi ugljena, već sada uvjerljivo najvećoj u Hrvatskoj, dodali smo i vrlo posebni i rijetki ugljen od drveta trešnje. Kad ga upoznaju, ovaj ugljen kuhari i entuzijasti roštilja obožavaju, posebno za upotrebu u kamadu. Pogledajmo zašto!

Karakteristike ovog ugljena:

  1. Okus i razina dima: Daje blag, slatkast i voćni okus koji se preferira za pečenje peradi, svinjetine i nekih vrsta ribe, ali i divljač. Nije težak kao neki druge vrste ugljena, što ga čini izvrsnim za jela u kojima je poželjan suptilan trag dima. Stvara umjerenu količinu dima, koji je često lakši i slađi od dima koji proizvode drugi ugljeni od tvrdog drva.
  2. Brzina gorenja: Obično gori srednjom brzinom, sporije od mekog drva poput jelovine, ali brže od drugog tvrdog drva poput hrasta ili Marabu. To mu omogućuje održavanje stabilne temperature srazmjerno dugo.
  3. Proizvodnja topline: Kako je to ugljen od tvrdog drva, trešnja proizvodi veliku količinu topline koja je neophodna za prženje i roštiljanje.

Ovaj ugljen je svestran i njegov blag i sladak okus čini ga podesnim za različite vrste mesa, pa čak i povrća. Manje je vjerojatno da će nadjačati prirodne okuse hrane. Proizvodi vrlo malo pepela.

Upotreba u kamadu. Kamado je je izvrstan alat za lagano i sporo kuhanje, dimljenje i roštiljanje na visokoj temperaturi. Drveni ugljen od trešnje, sa svojom sposobnošću da gori vruće i prilično dugo, dobro je prilagođen mogućnostima kamada. Njegov slatki, dimljeni okus također može prodrijeti u hranu tijekom dugog vremena kuhanja, pružajući prekrasan miris i okus.

Pogledaj ponudu:

Related Posts